متن زیر مروری چند خطی بر آزمونی است در باره سندرم انفوزیون پروپوفول که در پایین همین صفحه شروع خواهد شد . بنابر این اگر بر عکس رزیدنت ها حوصله تست زدن !! ندارید به همین مقدار اکتفاء کنید.ضمنا اگر اشتباهی در این درس دیدید ، محبت کنید و تذکر دهید.
مرجع :
بیهوشی میلر ۲۰۲۰ : صفحات ۶۴۷ و ۶۴۸ / ۱۱۳۶/ ۲۴۳۰/ ۲۵۵۰/ ۲۵۶۰/ ۲۴۵۵
کواگزیست ۲۰۲۲ : صفحات ۷۲ / ۲۷۷ / ۲۹۷
مراقبت های ویژه فینک ۲۰۱۷ : ص ۳۰۴
=======================================================================
Propofol Infusion Syndrome
(PRIS)
آیا سندرم انفوزیون پروپوفول ، تنها در اثر تجویز دوز بالای پروپوفول ایجاد می شود ؟
خیر . دوز بالای پروپوفول توام با انفوزیون طولانی پروپوفول ، در شکل گیری این سندرم موثرند.
سندرم انفوزیون پروپوفول در اثر کاربرد پروپوفول با چه دوز و طی چه مدت زمانی است ؟(میلر ص ۶۴۸ و کواگزیست ص ۷۲)
سندرم انفوزیون پروپوفول ، عمدتا در زمانی شکل می گیرد که دو شرط زیر وجود داشته باشد :
الف) سرعت انفوزیون: ۴mg/Kg/hour یا بیشتر
ب) مدت انفوزیون : ۴۸ ساعت یا بیشتر
۴mg/Kg/hour = ۶۷µg/kg/minute
در عین حال باید دقت کرد که مواردی از این سندرم حتی با دوزهای کمتر و زمانهایی کوتاهتر ( مثلا سه ساعت) نیز گزارش شده است . به همین جهت باید به علائم و نشانه های بالینی بیشتر دقت کرد( میلر ص ۶۴۸ )
آیا سندرم انفوزیون پروپوفول محدود به سن خاصی است ؟
خیر. گرچه این سندرم نادر و کشنده ، ابتدا ( و بیشتر) در اطفال دیده شده است، ولی بعدا مشخص گردید که این سندرم منحصر به سن خاصی نیست.
مشخصات بالینی سندرم انفوزیون پروپوفول چگونه است ؟( میلر ص ۶۴۸ و کواگزیست ص ۲۷۷)
وجود برادیکاردی حاد مقاوم به درمان ( منجر به آسیستول) در کنار حداقل یک مورد زیر :
— اسیدوز متابولیک با آنیون گپ بالا (base deficit >10 mmol/L)
— رابدومیولیز
— هیپرلیپیدمی /لیپمی(lipemia)
— کبد بزرگ (هپاتومگالی) یا کبد چرب
علائم و نشانه های دیگر سندرم انفوزیون پروپوفول کدامند؟
— اسیدوز لاکتیک
— میوپاتی عضلانی /هیپرکالمی
— آریتمی / کاردیومیوپاتی و نارسائی حاد قلبی / ارست قلبی
— نارسائی کلیوی
— نارسائی چند ارگان (MOSF)
آیا هیپرلیپیدمی (Lipemia) یک علامت (sign) این سندرم است یا از فاکتورهای زمینه ساز این سندرم محسوب می شود؟
هیپرلپیدمی (Lipemia) یک علامت این سندرم است .
این مورد ناشی از اختلال در تنظیم کبدی چربی است . در پاره ای موارد این مورد را به عنوان یک علامت زودرس سندرم انفوزیون پروپوفول ذکر کرده اند ( میلر ص ۶۴۸)
آیا وجود ادرار سبز رنگ (green urine) یا پانکراتیت از علائم سندرم انفوزیون پروپوفول محسوب می شود؟
خیر. گرچه مواردی همچون ادرار سبزرنگ و پانکراتیت ، ممکن است در اثر انفوزیون طولانی پروپوفول دیده شود ولی این موارد هیچ ارتباطی با سندرم انفوزیون پروپوفول (PRIS ) ندارد .
تغییر سبز رنگ ادرار ناشی از پروپوفول ، به دلیل وجود فنول در ادرار است ( میلر ص ۱۹۳۸ )
فاکتورهای مستعدکننده سندرم انفوزیون پروپوفول کدامند؟( میلر ص ۶۴۸ و کواگزیست ص ۷۲)
ریسک فاکتورهای ماژور: دوز بالای پروپوفول / صدمه شدید مغزی / سپسیس / اکسیژن رسانی (delivery) ضعیف
ریسک فاکتورهای دیگر : دریافت کم کربوهیدرات/ اختلال متابولیسم اسید چرب همچون MCAD
مکانیسم سندرم انفوزیون پروپوفول :
گرچه مکانیسم اصلی این سندرم واضح نیست (unclear) ولی در حال حاضر آن را عمدتا ناشی از اختلال عملکرد میتوکندری(alterations in mitochondrial lipid metabolism) می دانند . یعنی پروپوفول به شکل وابسته به دوز سبب مهار زنجیره تنفسی میتوکندری می شود.( میلر ص ۱۱۳۶ و ۲۴۳۰)
— همچنین ممکن است این سندرم مرتبط با اختلال در متابولیسم (لیپیدی) میتوکندری باشد. ( میلر ص ۲۴۳۰)
— علائم ونشانه های این سندرم در اثر صدمه عضلانی (muscle injury) و آزاد شدن مواد توکسیک داخل سلولی است ( میلر ص ۶۴۸ )
آیا کاربرد پروپوفول در نقائص ژنتیکی میتوکندریال ممنوع است؟( میلر ص ۱۱۳۵ و ۱۱۳۶)
— در بیماری های میتوکندریال استفاده از پروپوفول ، در مواردی همچون القاء بیهوشی منعی ندارد
— توصیه شده ترجیحا از سداسیون طولانی مدت ( ICU) در این بیماران پرهیز شود ( میلر ص ۱۱۳۶ و ۲۴۵۵)
— یکی از بیماریهای میتوکندریال ، بیماری ژنتیکی MCAD است . این بیماری نوعی اختلال متابولیسم اسید چرب است و یکی از ریسک فاکتورهای سندرم انفوزیون پروپوفول محسوب می شود (میلر ص ۶۴۸ ) .
MCAD = medium-chain acyl coenzyme A defciency
در حال حاضر آیا می توان از پروپوفول برای آرامبخشی طولانی استفاده نمود ؟
— امروزه به دلیل خطر سندرم انفوزیون پروپوفول ، دیگر انفوزیون طولانی این دارو جهت آرامبخشی(سداسیون) توصیه نمی شود . خطر این موضوع بخصوص درمواردی همچون سداسیون در TBI اطفال و کنترل طولانی مدت تشنج اطفال ذکر شده است . ( میلر ۲۵۶۰ و فینک ص ۳۰۴)
— معمولا این سندرم بیشتر در موارد آرامبخشی در ICU مشکل آفرین است و تهدید شایعی برای متخصص بیهوشی در اتاق عمل نیست . گرچه در اتاق عمل نیز عدم استفاده از انفوزیون طولانی پروپوفول توصیه شده است (میلر ص ۶۴۸ و ۶۴۷)
— در مواردی که ناچارا برای سداسیون طولانی از پروپوفول استفاده شده ، باید حتما بیمار از جهت اسیدوز متابولیک و آریتمی مانیتور شود.
بیماری دچار ضربه مغزی( TBI ) شده است . آیا استفاده از پروپوفول برای درمان هیپرتانسیون اینتراکرانیال در این مورد ممنوع است؟( کواگزیست ص ۲۹۷)
خیر . یکی از درمان های این وضعیت استفاده از هوشبرهائی همچون پروپوفول است. ولی باید همواره توجه داشت تا از انفوزیون های پروپوفول با دوز بالا به مدت طولانی خودداری کرد.
================================================
خارج از رفرنس های امتحانی
— احیاء این بیماران (علیرغم تجویز اینوتروپ و کرونوتروپ) ممکن است به شدت مشکل باشد . وجود نارسائی قلبی در این سندرم ، یکی از دلایلی است که چرا احیاء بیماران نیاز به کاتکولامین (وازوپرسور) بالا دارد .
— یکی از ریسک فاکتورهای این سندرم ، دریافت کاتکولامین و گلوکوکورتیکوئیدهای دوز بالا است
— در اکثریت کتب بیهوشی ، میوپاتی میتوکندریال یکی از ریسک فاکتورهای این سندرم است
— در سندرم انفوزیون پروپوفول ممکن است شاهد تغییرات مهم ECG باشیم که شباهت زیادی به سندرم بروگادا دارد (مثلا وجود RBBB )
— در مقابله با این سندرم می توان از پیس میکر برای برادیکاردی استفاد کرد.
— هنوز مشخص نیست که فراوانی این سندرم با فورمولاسیون های دیگر پروپوفول ( همچون Ampofol یا fospropofol) چه میزان است.
— در صورت بروز سندرم انفوزیون پروپوفول، توصیه جدید مقالات بر استفاده زود هنگام از روش همودیالیز مداوم است ( بر اساس مقاله ۲۰۱۹ BJA )
=======================================================================
توجه داشته باشید این آزمون صرفا برای کمک به یادگیری یک “مفهوم بیهوشی” ارائه شده و هیچگونه امتیاز یا اطلاعاتی در این سایت ذخیره نمی شود.
پیام خود را در زمینه این درس به اینجا یا https://t.me/anespain ارسال کنید .
0 از 53 سوالات تکمیل شده است.
پرسش و پاسخ:
۰
در حال حاضر آزمون به پایان رسیده است. شما نیز میتوانید دوباره شروع کنید.
Quiz is loading...
You must sign in or sign up to start the quiz.
شما برای به پایان رساندن آزمون، روی گزینه شروع آزمون باید کلیک کنید:
0 از 53 به سوالات به درستی جواب داد
وقت شما:
زمان سپری شده است
امتیاز شما 0 از 0 است , (0)
ممنون از وقتی که گذاشتید.
برای پیام گذاشتن در مورد این درس آزمون اینجا را کلیک کنید و یا با تلگرام https://t.me/anespain تماس بگیرید.
کودکی دو ماهه در ICU تحت تهویه مکانیکال می باشد و داروی آرامبخش دریافت می کند . پس از گذشت ۷۲ ساعت بیمار دچار لاکتیک اسیدوزیس ، رابدومیولیز ، نارسائی قلبی و کلیوی می شود. این عوارض ناشی از تجویز مداوم کدام دارو می باشد؟( مازندران ۱۳۹۴)
بیماری ۴۸ ساله با وزن ۶۸ کیلوگرم جهت عمل کله سیستکتومی تحت القاء بیهوشی با تیوپنتال سدیم ۳۰۰ میلی گرم ، میدازولام یک میلی گرم ، فنتانیل ۲۵۰ میکروگرم و آتراکوریوم ۳۵ میلی گرم قرار می گیرد. نگهداری بیهوشی با انفوزیون پروپوفول 600mg/h و رمی فنتانیل 500mcg/h انجام شده است. پس از چند ساعت بیمار دچاربرادیکاردی مقاوم به آتروپین شده است. علت این پدیده کدام است؟( بورد بیهوشی ۱۳۹۲)
جوان ۱۴ ساله بدون سابقه بیماری خاص به دلیل ترومای مغز در ICU بستری شده است. پنج روز بعد از برقراری سدیشن توسط یکی از داروهای بیهوشی بیمار دچار برادیکاردی و سپس ارست قلبی شده و فوت می کند. در اتوپسی انجام گرفته هپاتومگالی گزارش شده است . احتمال استفاده از کدامیک از داروهای زیر برای این بیمار مطرح است؟( بورد بیهوشی ۱۳۸۹)
بیماری در ICU جهت کنترل تشنج ، یک داروی خواب آور بصورت انفوزیون مداوم برای مدت بیش از سه روز گرفته است و بعد دچار هیپرکالمی ، اسیدوز متابولیک و هپاتومگالی شده است. کدامیک از داروهای زیر احتمال بیشتری برای ایجاد این علائم دارد؟(کرمان ۱۳۸۸)
بیمار ۷۰ ساله ای در ICU بستری و تحت سدیشن با پروپوفول می باشد. بعد از چند روز بستری ، کدامیک از آزمایشهای زیر باید در ارتباط با مصرف پروپوفول در وی انجام شود؟( تبریز ۱۳۹۱)
آقای ۳۰ ساله ای با وزن ۳۰ کیلوگرم به دلیل مالتیپل تروما دچار هماتوم اپیدورال وسیع شده و تحت عمل جراحی قرار گرفته است. بیمار در حین عمل تحت انفوزیون پروپوفول با دوز 100mcg/Kg/min قرار گرفته است و در ICU نیز انفوزیون همچنان ادامه یافته است. دو روز بعد بیمار دچار برادیکاردی مقاوم به درمان می شود. به نظر شما محتمل ترین تشخیص کدام است؟( درون بخشی همدان ۱۳۸۹)
بیمار آقای ۴۵ ساله ای با وزن ۶۰ کیلوگرم که در ICU تحت تهویه مکانیکی به علت کاهش سطح هوشیاری ناشی از تروما می باشد. طی ۴۸ ساعت قبل ۲۴۰ میلی گرم پروپوفول در هر ساعت دریافت می دارد. کدام گزینه زیر از موارد مرتبط با سندرم انفوزیون پروپوفول در این بیمار نمی باشد؟(شهید بهشتی ۱۳۸۹)
بیماری ۲۲ ساله بدون سابقه بیماری خاصی به دنبال یک عمل جراحی شکمی با لوله تراشه به ICUمنتقل شده و سه روز متوالی با یک داروی هوشبر sedate می شود. در روز سوم برادیکاردی مقاوم به درمان ظاهر شده و به علت ایست قلبی فوت می کند. کدام داروی سداتیو می تواند موجب این عارضه شود؟( ارتقاء استانی ۱۳۹۳)
کودک ۵ ساله ای که به علت انسفالیت در ICU دچار status epilepticus مقاوم به درمان شده است. از داروهای مختلفی برای کنترل تشنج وی استفاده گردیده است. بعد از سه روز دچار اسیدوز و همچنین هیپرکالمی و برادیکاردی شده است. کدام دارو را در این عارضه مقصر می دانید؟( دانشگاه تهران ۱۳۹۳)
کودک ۵ ساله ای که در ICU بستری است پس از سه روز دچار اسیدوز لاکتیک ، رابدومیولیزیس و علائم نارسائی قلبی و کلیوی گردیده است. مصرف کدامیک از داروهای زیر می تواند علت آن باشد؟( بورد بیهوشی ۱۳۹۳)
آقای ۲۶ ساله بدون سابقه بیماری به دلیل ترومای مغزی تحت تهویه مکانیکی و داروهای سداتیو قرار می گیرد. روز چهارم دچار اسیدوز متابولیک ، برادیکاردی مقاوم و سپس ارست قلبی می شود . در اتوپسی هپاتومگالی دیده می شود. مصرف کدامیک از داروهای زیر محتمل تر است؟( ارتقاء بیهوشی ۱۳۹۷/ مشترک کشوری)
بیماری به مدت سه روز در ICU است و جهت سدیشن وی از پروپوفول استفاده می شود. کدامیک از علائم زیر به نفع سندرم انفوزیون پروپوفول نمی باشد؟( یزد ۱۳۹۱)
کدامیک از علائم زیر به همراه سندرم تزریق وریدی مداوم پروپوفول ( سندرم انفوزیون پروپوفول) دیده نمی شود؟( درون بخشی دانشگاه تهران)
بیماری در ICU به مدت ۴۸ ساعت ، انفوزیون پروپوفول با دوز 5mg/Kg/h دریافت کرده است. احتمال بروز تمام عوارض زیر وجود دارد به غیر از : ( درون بخشی دانشگاه تهران/ با کمی تغییر)
بچه چهارساله ای بعد از عمل به ICU اطفال منتقل شده و در آنجا نیاز به لوله گذاری تراشه و آرامبخش پیدا می کند. انتظار می رود که مدت انتوباسیون بیمار بیش از یک یا دو روز طول بکشد. از میان داروهای زیر کدام دارو را به منظور آرامبخشی (در این مدت زمانی) کمتر ترجیح می دهید ؟
برای آرامبخشی زن ۸۰ ساله ای حین تهویه مکانیکی از پروپوفول با دوز 50mcg/Kg/min برای ۴۸ ساعت استفاده شده است . کدام یافته زیر بیشتر به سندرم انفوزیون پروپوفول می خورد ؟
درباره سندرم انفوزیون پروپوفول ، افزون بر دیس ریتمی های قلبی و اسیدوز متابولیک ممکن است شاهد کدامیک از موارد زیر باشیم؟
پسر بچه ۶ ساله ای با تشخیص کروپ در ICU تحت تهویه مکانیکی قرار می گیرد . جهت آرامبخشی این بیمار از انفوزیون پروپوفول و رمی فنتانیل استفاده می شود . در روز سوم پذیرش دچار اسیدوز متابولیک ، هیپرلیپیدمی و برادیکاردی شدید مقاوم به درمان می شود . متاسفانه علیرغم تمامی اقدامات ، ۱۸ساعت بعد بیمار دچار ایست قلبی شده و فوت می کند . محتمل ترین علت مرگ در این بیمار کدام مورد زیر می تواند باشد ؟
کودک دو ساله ای به دلیل تب بالا و تشنج اینتوبه شده و پس از پذیرش در ICU اطفال روی انفوزیون میدازولام ، پروپوفول و وکورونیوم قرار گرفته است. پس از دو روز بیمار به شکل غیرمنتظره ای دچار اسیدوز متابولیک و هیپرکالمی می گردد. شک شما به سندرم انفوزیون پروپوفول است . کدامیک از موارد زیر از ریسک فاکتورهای گسترش این سندرم محسوب می شود؟
مرد ۲۸ ساله ای به دلیل status epilepticus بستری شده است و تنها به انفوزیون پروپوفول جواب می دهد. هر زمان که پروپوفول قطع شود ، مجددا تشنج بیمار شروع شده و مجبور به استفاده مجدد از انفوزیون پروپوفول می شویم. بعد از چند روز بیمار دچار برادیکاری، اسیدوز متابولیک ، Lipemia ، هیپرکالمی و نارسائی کلیه می شود. علت این عوارض کدام است؟
بیماری با آسیب خطیر مغزی و ابتلا به سپسیس تحت درمان با انفوزیون پروپوفول به میزان 4mg/Kg/hr بوده است.در سومین روز درمان ، وی دچار برادیکاردی حاد مقاوم شده و به آسیستول می رود. کدام حالت زیر در این بیمار جزو تظاهرات بالینی در این شرایط نخواهد بود؟( تبریز ۱۳۹۴)
بیماری به دنبال تصادف دچار ترومای به سر شده است و در حالت کوما و تحت تنفس مکانیکی است . جهت حمایت مغزی به مدت بیش از یک هفته کدام دارو توصیه نمی شود؟ (بقیه اله ۱۳۹۴)
خانم جوانی ۵ روز پس از دریافت آرامبخشی برای تحمل تهویه مکانیکی در ICU دچار اسیدوز لاکتیک ،آریتمی ، هیپرکالمی و برادیکاردی شده است. کدامیک از داروهای زیر می تواند توجیه کننده این پدیده باشد؟ (مشهد ۱۳۹۴/ با کمی تغییر)
بیمار مولتیپل ترومانی تحت تهویه مکانیکی (IPPV) می باشد. به علت بی قراری شدید تحت سداسیون یکی از داروهای بیهوشی قرار می گیرد. بعد از ۵ روز انفوزیون دچار برادیکاردی و بعدا ارست قلبی می شود. بیمار اتوپسی می شود. هپاتومگالی دارد. کدام یک از داروهای زیر می تواند عوارض فوق را ایجاد نماید؟ (بورد بیهوشی ۱۳۹۸)
برای بیهوشی بیمار مرد ۷۰ ساله ای به وزن ۷۲ کیلوگرم و کراتینین سرم ۳ میلی گرم در دسی لیتر، در حین جراحی توراکس از انفوزیون پروپوفول استفاده کرده ایم. در اواسط عمل متوجه دفع ادرار سبز رنگ در این بیمار می شویم. کدام اقدام صحیح است؟ (بورد بیهوشی ۱۳۹۸)
بیمار ۲۵ ساله با وزن ۶۲ کیلوگرم بستری در ICU که تحت انفوزیون با mg/h 300 پروپوفول به مدت ۵۰ ساعت قرار دارد، دچار برادی کاردی شدید و مقاوم به آتروپین می گردد. با توجه به تشخیص کدامیک از علایم زیر در این بیمار دیده می شود؟( ارتقاء بیهوشی ۱۳۹۶/ منطقه یک آمایشی)
در صورت بروز سندرم انفوزیون پروپوفول، توصیه های جدید مقالات بر استفاده زود هنگام از کدام روش زیر است؟ (بورد بیهوشی۱۳۹۸)
این سئوال مربوط به مقاله ای از ژورنال BJA است (Br J Anaesth. 2019 Apr; 122(4): 448–459)
بیماری ۷۰ ساله تحت مکانیکال ونتیلاسیون می باشد و جهت بیمار سدیشن با پرویوفول با دوز بالا به مدت ۱۰ روز صورت گرفته است. اندازه گیری کدام یک از پارامترهای زیر به طور روتین در این بیمار مناسب می باشد؟ (بابل ۱۳۹۴)
کودک دو ساله بعد از عمل جراحی تومور مغزی اینتوبه به PICU منتقل شده است . با توجه به نوع عمل و محل تومور تصمیم دارید تا ۳ روز کودک را اینتوبه نگهدارید. کدام گزینه جهت برفزاری سداسیون گزینه مناسبی نمی باشد ؟( درون بخشی شهید بهشتی ۱۳۹۸)
کودک ۴ ساله نیازمند آرامبخشی و اینتوباسیون برای ۱ تا ۲ روز بعد از عمل می باشد و کودک به PICUمنتقل شده است . کدام گزینه بدترین انتخاب دارو برای این منظور می باشد؟ ( درون بهشی شهید بهشتی ۱۳۹۷)
آقائی ۵۷ ساله بدون سابقه بیماری زمینه ای به دلیل سپسیس شدید و کاهش هوشیاری ، تحت تهویه مکانیکی ، در بخش مراقبت ویژه بستری است. چهار روز بعد از سداسیون با داروهای مختلف دچار ایکتر ، برادیکاردی مقاوم به درمان و ایست قلبی شد. در اتوپسی ، هپاتومگالی مشاهده شد. کدام یک از داروهای زیر علت این عارضه است؟( بورد بیهوشی ۱۴۰۰)
آقایی 57 ساله بدون سابقه بیماری زمینه ای به دلیل سپسیس شدید و کاهش هوشیاری ، تحت تهویه ،مکانیکی ، در بخش مراقبت ویژه بستری است. چهار روز بعد از سدیشن با داروهای مختلف دچار ایکتر برادیکاردی مقاوم به درمان و ایست قلبی شد. در اتوپسی ، هپاتومگالی مشاهده شد .کدام یک از داروهای زیر علت این عارضه است؟(بورد بیهوشی ۱۴۰۰)
برای کودکی در ICU جهت کنترل بیقراری از پروپوفول استفاده شده است. بعد از ۴۸ ساعت کودک دچار برادیکاردی می شود. کدامیک از مشخصات زیر مرتبط با انفوزیون پروپوفول است؟ (ارتقاء بیهوشی ۱۴۰۳ ، مشهد)
بیمار جوانی بعلت نامعلوم دچار ایست قلبی شده و پس از احیای موفقیت آمیز جهت مراقبتهای لازم به بخش مراقبت های ویژه منتقل میشود. سطح هوشیاری بیمار پایین (8:GCS) است و مدام با ونتیلاتور در تقابـل اسـت. جهت ایجاد سدیشن از پروپوفول با دوز ۵ میلیگرم به ازای وزن در ساعت استفاده میکنیم . بعد از سه روز، بیمار به تدریج دچار برادیکاردی مقاوم به درمان میشود و همچنین اسیدوز شدید و رابدومیولیز هم در آزمایشهای بیمار دیده میشود .کدام عامل زیر در تسهیل ایجاد عارضه فوق نقش دارد؟ ( ارتقاء بیهوشی ۱۴۰۱)
بیمار آقای ۳۵ ساله که از دو روز پیش به دنبال شکستگی دیستال فمور و آمبولی ریوی متعاقب آن ، در ICU بستری و تحت تهویه مکانیکی با انفوزیون پروپوفول قرار دارد. از دو ساعت پیش بیمار دچار برادیکاردی مقاوم به درمان شده است. کدام از آزمایشات زیر در بیمار فوق میتواند نشانه ای از شروع سندروم انفوزیون پروپوفول باشد؟ ( بیهوشی شهید بهشتی ۱۳۹۰)
آقایی ۲۶ ساله بدون سابقه بیماری ، به دلیل ترومای مغزی تحت تهویه مکانیکی و داروهای سداتیو قرار میگیرد روز چهارم دچار اسیدوز متابولیک برادیکاردی مقاوم و سپس ارست قلبی میشود. دراتوپسی هپاتومگالی دیده میشود . مصرف کدام یک از داروهای زیر محتمل تر است؟ (ارتقاء بیهوشی ۱۳۹۷ ، تهران )